Παρασκευή, 17 Μάι 2024
- Διαφήμιση -

Προσέχω τις ζαχαροπαγίδες – Φροντίζω τον εαυτό μου – Ελαττώνω τη ζάχαρη

στις

Έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από την Παιδοδοντιατρική Εταιρεία Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας θα διανεμηθεί στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων για τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών και τροφών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Προσέχω τις ζαχαροπαγίδες – Φροντίζω τον εαυτό μου – Ελαττώνω τη ζάχαρη», δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Αθηνά Μηχαηλίδου.

Την εκστρατεία διοργανώνει η Παιδοδοντιατρική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και την Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

- Διαφήμιση -

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας σε συνέντευξη Τύπου, η κ. Μηχαηλίδου ανέφερε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, του υλικού αυτού, προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών μας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Όπως επεσήμανε στην Κύπρο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, παρατηρείται υψηλό επίπεδο εμφάνισης τόσο της τερηδόνας όσο και της παχυσαρκίας, κατατάσσοντας, δυστυχώς, τη χώρα μας ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη στα θέματα αυτά.

Είναι σημαντικό, τόνισε, «να αναγνωρίσουμε ότι η διατήρηση της υγείας του ανθρώπου αρχίζει από το στόμα και ότι η οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική και εφηβική ηλικία είναι μεγάλης σημασίας».

Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, ανέφερε, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες από την υπερκατανάλωση ζάχαρης προκαλούν μεγάλη ανησυχία παγκοσμίως. Είπε πως αυτή η ανησυχία οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει, από το 2015, συστάσεις ως προς την κατανάλωση ζάχαρης από παιδιά συστήνοντας ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης στην παιδική και νεανική ηλικία, μπορεί να επιφέρει σοβαρές παθήσεις και ασθένειες στον οργανισμό, όπως η τερηδόνα, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνέχισε η κ. Μηχαηλίδου αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Παιδοδοντιατρική Εταιρεία Κύπρου στην προάσπιση της υγείας των παιδιών και των εφήβων στην Κύπρο, καθώς και τη σημασία και την αξία του επιστημονικού αλλά και του κοινωνικού έργου που επιτελεί και αξιοποιούμε την επιστημοσύνη των μελών της και επικροτούμε εκδηλώσεις που διοργανώνει, όπως η σημερινή. 

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας για υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και τους νέους μας, επιδιώκουμε την αποτελεσματική λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου Σχολικών Κυλικείων, ενώ, στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων μας, υλοποιούμε σειρά προγραμμάτων που προάγουν την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία», συμπλήρωσε.

- Διαφήμιση -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο