Πέμπτη, 18 Ιούλ 2024
- Διαφήμιση -

Ο Πέτρος Αγαμέμνονος μας μυεί στον υπέροχο κόσμο του Τaekwon-do

στις

 – Με ποιό τρόπο το tae Kwon do βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση ;Και τι διαφορετικό μας προσφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα;

Σε κάθε προπόνηση ο μαθητής καλείται να εκτελέσει συνδυασμούς κινήσεων με χέρια και πόδια (τεχνικές)τις οποίες  διδάσκεται. Αυτή η συνεχής κίνηση του μαθητή καθόλη την διάρκεια της προπόνησης βοηθά όχι μόνο στην βελτίωση της φυσικής του κατάστασης αλλά και ολόκληρου του μυοσκελετικού του συστήματος. Βελτιώνεται η δύναμη, η ταχύτητα, η ελαστικότητα, η εκρηκτικότητα, η νευρομυική συναρμογή και ο συντονισμός.

- Διαφήμιση -

Το Παραδοσιακό Taekwon-do όπως και γενικά οι Παραδοσιακές Πολεμικές τέχνες σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία αλλά και προσέγγιση ως προς τον τρόπο εκπαίδευσης του μαθητή. Στις Παραδοσιακές Πολεμικές τέχνες ο μαθητής πρώτα διδάσκεται τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, τον σεβασμό και παράλληλα την αυτοάμυνα. Διδάσκεται  τις προαναφερόμενες  αρχές οι οποίες τον βοηθούν σημαντικά  και στην καθημερινότητα του. Ενώ η επαφή (αγωνιστικό κομμάτι) έρχεται αρκετά αργότερα. Φυσικά  απο την αρχή της εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα που είναι ένα απο τα σημαντικότερα μέρη της εκπαίδευσης, παρατηρούνται τα πρώτα σημεία  βελτίωσης  ως προς την αυτοπεποίθηση του κάθε μαθητή  αλλά και την  ικανότητα του να προστατέψει τον εαυτό του σε πιθανό επικείμενο δυσάρεστο συμβάν. 


-Υπάρχουν άτομα που επιλέγουν το tae kwon do καθαρά για την αυτοάμυνα τους;Η συνήθως  το επιλέγουν συνδυαστικά, για να προπονηθούν και για να μάθουν αυτοάμυνα;

Συνήθως οι γονείς επιλέγουν το Παραδοσιακό Taekwon-do συνδυαστικά με όλα αυτά που διδάσκει. Ομως η δυνατότητα να μάθει κάποιος αυτοάμυνα αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Σκοπός μας  δεν είναι μόνο να καλλιεργήσουμε  σε ένα παιδί αυτή την ικανότητα αλλά και να το νουθετήσουμε και να του διδάξουμε  να διακρίνει πότε επιβάλλεται  να τη χρησιμοποιεί – αξιοποιεί(αυτοέλεγχος).

– Πώς επιδρά στην ψυχολογική και πνευματική μας κατάσταση;

Η εκπαίδευση είναι μια μεγάλη διαδικασία που συμβάλει  στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας του μαθητή αλλά και  στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του. Όταν ο μαθητής βελτιώσει τις ικανότητες του και αισθάνεται ‘ καλά ‘ με τον εαυτό του αμέσως  βελτιώνεται το αίσθημα της αυτοπεποίθησης του αλλά και της ψυχολογίας του. Η ενασχόληση μου εδώ και 30 χρόνια με το Παραδοσιακό Τaekwon-do μου έχει μάθει ότι το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίζει κάποιος είναι η δημιουργία ενός καλού ισοζυγίου μεταξύ πνεύματος και σώματος .Σε τελική ανάλυση μας διδάσκει να μην τα παρατάμε ποτέ μπροστά σε  οποιαδήποτε δυσκολία.


– Από ποιά ηλικία μπορούν να ξεκινήσουν την προπόνηση τα μικρά παιδιά ; Υπάρχει όριο ηλικίας για τους ενήλικες;

Γίνονται δεκτά παιδάκια απο 4 ετών ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους ενήλικες. Τα τμήματα στις σχολές μας είναι χωρισμένα με βάση την ηλικία και το επίπεδο, με διαφορετικό ωράριο προπονήσεων. Το πρόγραμμα προπόνησης είναι πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε τμήματος .

- Διαφήμιση -
Πέτρος Αγαμέμνονος Πέτρου
Πέτρος Αγαμέμνονος Πέτρου
Μεγάλος Δάσκαλος Παραδοσιακού Taekwon-do στην Κύπρο. Προπονητής Εθνικής Κύπρου Παραδοσιακού Taekwon-do.