Πέμπτη, 16 Μάι 2024
- Διαφήμιση -

Η γνωστή instructor Αργυρώ Ροτσίδου μας αποκαλύπτει τη δύναμη του Pilates

στις

Στέλλα: Τι μας προσφέρει το Pilates; Ποιά είναι τα οφέλη του Pilates;

Αργυρώ: Η μέθοδος πιλάτες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βελτίωση στην υγεία σας, καθώς είναι ένας αναζωογονητικός και ασφαλής τρόπος εκγύμνασης, ο οποίος απευθύνεται σε όλους. Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία σας είναι:

 • Αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος.
 • Ενδυνάμωση των μυών του κορμού.
 • Ευλυγισία.
 • Συντονισμός σώματος και πνεύματος.
 • Σωστή στάση.
 • Ισορροπία.
 • Μυϊκή συναρμογή.
 • Οστική πυκνότητα και υγιείς αρθρώσεις.
 • Αύξηση κινητικότητας.
 • Θετική επίγνωση του σώματος.
 • Αποτελεσματική κίνηση.

Επομένως, το pilates απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών.

Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , έναν ασφαλή τρόπο αποκατάστασης και ενδυνάμωσης για έναν υπερήλικα και δυναμική προπόνηση για έναν αθλητή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθετε τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχετε  ένα καινούριο σώμα!!

- Διαφήμιση -


Στέλλα: Που στοχεύει η μέθοδος πιλάτες;

Αργυρώ: Η μέθοδος Pilates στοχεύει:

Στη συμμετρική στάση του σώματος.
Στον έλεγχο της αναπνοής.
Στην ενδυνάμωση των κοιλιακών.
Στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.
Στην ευλυγισία των μυών.
Στην κινητικότητα των αρθρώσεων και
στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης.
Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο, γι’ αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς, αντιθέτως, αποτελεί άριστο μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Στέλλα: Με το πιλάτες μπορεί κάποιος  να χάσει βάρος;

Αργυρώ: Μπορεί το πιλάτες να μην είναι αερόβια άσκηση, ωστόσο αυξάνει το μεταβολισμό, βελτιώνει τον μυική ισχύ και πετυχαίνει τη σύσφιξη όλου του σώματος, “μαζεύοντάς μας σε πόντους”.
Σε συνδυασμό τώρα και με την κατάλληλη διατροφή αποκτούμε τον ευθυτενή και μακρύ κορμό που υπόσχεται και πραγματοποιεί το πιλάτες.


Το πιλάτες είναι αρκετά δυνατό ως μέθοδος εκγύμνασης;

Το πιλάτες μπορεί να φαίνεται εύκολο, καθώς δεν μοιάζει καθόλου με την γυμναστική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα γυμναστήρια. Ωστόσο απαιτεί εξαιρετική συγκέντρωση, ακρίβεια και συντονισμό για να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις. Χτίζει το σώμα από μέσα προς τα έξω, ενεργοποιώντας και δυναμώνοντας τους κοιλιακούς, απαραίτητους ακόμη και για τις πιο απλές ασκήσεις .

Στέλλα:Πείτε μας και λίγα λόγια για το παιδικό πιλάτες – Κids pilates;

Αργυρώ: Μέσα από τις συγκεκριμένες ασκήσεις το παιδί έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη και ωριμάζει πιο εύκολα και πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα το βοηθά να αποκτά αυτοπεποίθηση και να κοινωνικοποιείται ευκολότερα. Πολλά παιδιά που γυμνάζονται σε επίπεδο πρωταθλητισμού, το pilates μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά στην  πίεση που δέχεται το σώμα τους.

Το pilates σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των μυών και έτσι διορθώνονται πιο εύκολα πιθανά προβλήματα της σπονδυλικής τους στήλης (λόρδωση, σκολίωση κ.τ.λ.) που μπορούν να δημιουργηθούν στην παιδική ή εφηβική ηλικία από διάφορες αιτίες.

Επιπλέον, βοηθά στην ευελιξία και την ισορροπία και έτσι το παιδί μπορεί να μάθει καλύτερα το σώμα του.

Aργυρώ Ροτσίδου
Pilates instructor
Ιδιοκτήτρια του pilates center by Ροτσίδου

- Διαφήμιση -
Στέλλα Τζιμπιλή
Στέλλα Τζιμπιλήhttps://www.ypatias.com/
Η Στέλλα Τζιμπιλή, Εκπαιδευτικός - φιλόλογος - Συγγραφέας. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη συστηματική φιλοσοφία. Υπ. Διδάκτωρ φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.