Παρασκευή, 19 Ιούλ 2024
- Διαφήμιση -

Ζωγραφική και Παιδιά

στις

Έχετε παρατηρήσει σχεδόν όλοι οι γονείς την έμφυτη τάση των παιδιών σας από τη νηπιακή κιόλας ηλικία να ζωγραφίζουν, να μουντζουρώνουν αποτυπώνοντας στο χαρτί εικαστικά δημιουργήματα και παράλληλα να χαίρονται στη θέα μιας όμορφης πολύχρωμης εικόνας ή ενός ιδιαίτερου και καθόλα ευφάνταστου πίνακα; Τα παιδιά λατρεύουν να δημιουργούν κάτι καινούριο αξιοποιώντας την πηγαία φαντασία τους.

Η ενασχόληση με τη ζωγραφική τους προσφέρει όχι μόνο την αίσθηση της χαράς και της δημιουργίας αλλά και της ικανοποίησης ότι δημιουργούν κάτι μοναδικό και αποκλειστικά δικό τους, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή τους. Μαθαίνουν να χειρίζονται καλύτερα τις κινήσεις των χεριών τους, ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους αλλά και τα τρωτά τους σημεία. Η ζωγραφική, όπως και κάθε τέχνη προϋποθέτει αυτοσυγκέντρωση και υψηλό βαθμό αφοσίωσης και πειθαρχίας. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται η αυτοεκτίμησή τους αλλά και ταυτόχρονα να αποκτούν μια πρωταρχική εικόνα για τον εαυτό τους.

- Διαφήμιση -

Το σώμα και η ψυχή επικοινωνούν κατά τη διάρκεια της τριβής με τη ζωγραφική. Κατά την ενασχόληση των παιδιών με τη ζωγραφική πηγάζουν διάφορα συναισθήματα από μέσα τους και αυτά τα συναισθήματα αποτυπώνονται στα έργα τους. Λαμβάνουν αβίαστα τη χαρά της ικανοποίησης μέσα από το αποτέλεσμα της δημιουργίας , όποιο και αν είναι αυτό.

Ακόμη και αν το παιδί σας δεν είναι ένας εκκολαπτόμενος “Πικάσο” έχετε την υποχρέωση να το παρακινείται να ζωγραφίζει, καθώς τα οφέλη συναισθηματικά και σωματικά είναι σαφώς περισσότερα από έναν όμορφο πίνακα.

- Διαφήμιση -