Δευτέρα, 15 Ιούλ 2024
- Διαφήμιση -

Άσκηση και παιδιά

στις

Η άσκηση στην παιδική ηλικία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, σημαντική  αλλά και καθοριστική για τα παιδιά σας και προδιαγράφει το μέλλον μιας υγιούς ενήλικης ζωής. Σε επίπεδο υγείας η άσκηση βοηθάει το παιδί  να αναπτύξει σωστά τους μυς , τα οστά και τις αρθρώσεις του ,συμβάλλει στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων, στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στην ελάττωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Είναι κοινό μυστικό ότι όταν γυμναζόμαστε απελευθερώνονται οι ορμόνες της ευτυχίας, οι ενδορφίνες , με αποτέλεσμα να μειώνεται το άγχος   και η κατάθλιψη στην εφηβεία. Ένα νήπιο χρειάζεται τουλάχιστο δυο ώρες άσκησης την ημέρα, ενώ ένα παιδί σχολικής ηλικίας μια ώρα άσκησης καθημερινά. Το παιδί κυρίως μέσα από ένα άθλημα ομαδικό κοινωνικοποιείται αλλά ταυτόχρονα μαθαίνει τον εαυτό του, τις δυνατότητές του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του. Επίσης τα παιδιά που αθλούνται τείνουν να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις, απολαμβάνουν έναν ποιοτικό ύπνο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Διαφήμιση -

Υπό αυτές τις συνθήκες ακολουθώντας το παιδί σας  έναν υγιεινό τρόπο ζωής μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες να καταφύγει στο αλκοόλ, στις ουσίες και το κάπνισμα. Η άσκηση είναι τρόπος ζωής και είναι ιδανικό πριν από την ηλικία των πέντε ετών το παιδί να επιλέξει με τη βοήθεια σας ένα άθλημα σύμφωνο με τις προτιμήσεις και τις δεξιότητες του. Και επειδή οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους, μην αμελείτε να παίζετε μαζί τους  σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμη και να γυμνάζεστε μαζί τους και ξεχωριστά.

- Διαφήμιση -